POSTFIX-Counter # in subj. line inainte de expediere mesaj

Http, ftp, smtp, dns, ssh, baze de date etc. Fiecare avem dificultăţi din când în când cu ele.

Moderatori: Florin Veres, sin, Moderatori, Moderatori S.O.

POSTFIX-Counter # in subj. line inainte de expediere mesaj

Mesajde keopp pe 04 Feb 2010 20:34

Salutare tuturor.

Stie cumva sau a auzit cineva de o metoda de a numerota emailurile inainte de expedierea lor la nivel de server(Postfix)?
Ma refer la ceva similar numerotarii ticketelor emise pe serviciile helpdesk, pentru o mai usoara referire ulterioara.

Multumesc.
keopp

Re: POSTFIX-Counter # in subj. line inainte de expediere mesaj

Mesajde csdexter pe 06 Feb 2010 11:58

Da' de ce nu folosesti tu un sistem de ticketing in loc sa te chinui sa-ti convingi MTA-ul sa imite comportamentul unuia? :D

@Dexter
Sine amicitia, vitam esse nullam.
http://www.linux360.ro/~csdexter/blog/
csdexter

Locaţie: Bucharest/ROMANIA

Mesajde keopp pe 06 Feb 2010 12:11

Hmm... prietene....,
daca un sisetm de ticketing s-ar fi "lipit" pe solutia mea, fii sigur ca as fi folosit-o. Din pacate nu e vorba de o solutie bazata pe ticketing ci doar una care impune numeroatarea emailurilor trimise de catre utilizatori.
Numerotarea trebuie facuta in linia subiectului(subject line) similar cu un sistem de ticketing. Am dat exemplul acestui sistem pentru a arata cum vreau sa arate solutia pentru care cer sfatul.
Ca sa fiu si mai explicit, utilizatorii trimit mailul de pe ropria statie de lucru, folosind propriul client de email si asa trebuie sa mearga treaba. Numerotarea trebuie facuta de catre serverul de mail(Postfix) independent de masina care trimite. As putea da si exemplul Amavis sau Spamassasin care modifica continutul subject line numai ca acestea nu o numeroateaza. Pe mine ma intereseaza asa cum am spus numeroatarea.
Am cautat pe G, Y, B si altele, am mai pus pe niste forumuri dar se pare fie ca nu am fost suficient de explicit, fie ca nu s-a auzit/vazut inca o astfel de solutie.

.... ah si... nu vreau sa-l chinui pe MTA sa imite pe cineva. Incerc doar sa-l invat o shmecherie noua. ;)
keopp

Mesajde csdexter pe 06 Feb 2010 22:29

Probabil ca a doua varianta e corecta: n-a mai auzit nimeni de asa ceva si deci nu s-a mai implementat.

Numarul ala trebuie sa fie unic ... per thread (de mail, nu de executie!), per zi de lucru, per tupla (expeditor, destinatar) ... per ce?

@Dexter
csdexter

Mesajde keopp pe 06 Feb 2010 22:39

Hmm..... Ideal ar fi sa fie unic per email trimis si incrementat cu ratia 1. Ar mai fi minunat daca s-ar putea stabili limitele min si max in care sa se faca numeroatarea si deci posibilitatea de resetare a acestui counter.
Mai simplu ar putea fi unic per email trimis putand fi generat aleator(eventual in hexa) cu un numar de 5-7 digiti pentru repetabilitate redusa.
Ce zici ?
keopp

Mesajde unixro pe 07 Feb 2010 00:33

Pai e relativ usor ai nevoie de o baza de date pe care o construiesti cum vrei tu sa-ti tii counter-ul si mailu sau dupa ce vrei sa faci contorizarea, un mic script care sa creasca acel counter in functie de header-ul from sau dupa ip sau ce vrei tu, si un content-filter setat in master.conf. Vezi exemplu de spamassassin cum poti sa stergi mailurile cu score mai mare de x.. si restu doar marcate. Acelasi principiu.
unixro

Mesajde keopp pe 07 Feb 2010 08:01

unixro, e chiar mai simplu decat atat. nu e necesara o baza de date pentru ca nu imi propun sa retin mailurile ci doar sa le numerotez. Valoarea curenta a counterului daca folosim varianta incrementala poate fi tinuta temporar intr-un fisier, asa cum face Hylafax cand isi numeroteaza job-urile.
Stiu principial cum se face. Ajutorul il ceream insa de la cineva care a vazut(in profunzime) undeva sau a facut o astfel de solutie. Este vorba de scriptul acela sau de content-filterul, pe care la nevoie le-as putea adapta, insa nu ma incumet din lipsa cunostintelor necesare sa le creez chiar eu.
keopp

Mesajde csdexter pe 07 Feb 2010 13:34

Daca e vorba de ceva unic per email, atunci te poti folosi de Message-ID: care se afla deja in mesaje fiind cerut de standard. Poti fie sa-l folosesti pe ala, fie faci un digest redus al sau ca sa rezulte un sir mai scurt si il lipesti de Subject:.

@Dexter
csdexter

Mesajde keopp pe 08 Feb 2010 08:47

E adevarat ca Message-ID e un identificator unic insa nu asta e solutia pe care o caut. Caut o solutie care sa functioneze similar cu content filter, adica sa preia mesajul, sa-i numeroteze subject line apoi sa-l reintroduca in circutul pe care il parcurge postfix.
keopp

Înapoi la Servicii server