nu pot compila ca modul

Compilare, versiuni, hot-fix-uri, tweaking

Moderatori: Moderatori, Moderatori S.O.

nu pot compila ca modul

Mesajde salecs pe 13 Noi 2008 02:21

Salut,

Am nevoie de modulul Capatilities in kernel. Problema este ca nu pot compila ca modul, pot numai build-in. Pentru a ajunge la acest modul in meniul de configurare al kernelului trebuie sa alegi Security Options --> Default Linux Capabilities.

Am nevoie de acest modul pentru dazuko. Iar dazuko nu poate fi compilat(si apoi inserat) daca modulul capabilities este deja in kernel. Trebuie scos mai intai modulul capabilitie, inserat dazuko si apoi iar inserat capabilities. Dar nu pot compila capabilites ca modul. Imi da voie sa-l compilez numai buildin.

Are cineva idee de ce?

ms
salecs

Locaţie: Alexandria

Re: nu pot compila ca modul

Mesajde salecs pe 14 Noi 2008 01:03

Am aflat care e treaba, incepana cu kernel 2.6.24 modulul de capability poate fi compilat doar build-in. Explicatia este data in change log dar nu prea am intelef foarte bine de ce.

Iar pentru a integra dazuko cu o vers > 2.6.24 se utilizeaza un patch pentru kernel prin care poti compila dazuko ca modul build-in insa pentru a-l utiliza va trebuii sa folosesti o parte din surse pentru a compila librariile necesare.
salecs

Locaţie: Alexandria

Înapoi la Kernel